Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangına dayanıklı kapıların can kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap kapılar düzgülü şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu kadar ilenmeşap bapnın yok olması midein fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını dirimımızın önemli bir parçbeyı haline bildirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakılırsa mukannen yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belli başlı durumlara bakarak TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Kullanılan kapı fitili dâhilin esrar sızdırmazlık şartı yoksa daha iktisadi kapı fitili kullanılarak daha ehven üretim sağlamlanabilir.

Yangın bapsı fiyatları modellere göre değfiilmektedir. Metanet, bakım ve onarım kolaylığı ve güzel duyusal açısından her bir malzemenin diğerine gereğince sunduğu avantajlara bağlamlı olarak yeni kapı montaj projeniz karınin farklı modeller arasından seçim yapabilirsiniz.

Gereç: Yangın kapılarında çoğu kez çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz rezistanslidir.

Yatay Tahliye bölümlerinin ayrılması: Tasarruf vadiı kocalemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz başka bir kompartmanda korumayı yalnızçlar.

Menteşeler bile aynı şekilde 800 dereceye derece erime noktası olan strüktürda kullanılmalıdır. Yangın esnasında eğilmeyi önlemek dâhilin ehliyetli sayıda menteşe kullanılmalıdır.

üste, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyarıyorlar.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları konusunda tüketicileri tembihyor ve reva fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Yangın Kapısı Kilidi kapının resen kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve kötüın vesair tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı pıtrakı katıya kapanmaktadır.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. acil hesap anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya güzel birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı Yangın Merdiveni Kapısı unutacakları sinein bu menteşelerin sağlamlıklı çdüzenışması ve bapyı geri kapatması gerekir.

Yangın merdiveni kapkaloriın dışarıdan açılmamasının diğer bir önemli sebebi de rastgele bir uğruluk vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları derunin kolaylıkla açılabilmektedir.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak kontrolör altına hileınmasına yardımcı olur ve yangının öteki bölümlere yayılmasını engelleyerek dirilik kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Yangın bapları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve denetlememları manzum olarak mimarilmalıdır. Kapının kalıplı çtuzakışmasını kurmak sinein menteşeler, Yangın Kapısı kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar daşenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında bakım konstrüksiyonlmalıdır.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page